пʼятницю, 8 травня 2015 р.

"Герої не вмирають - героїв завжди пам’ятають "




Чимало свят дарує нам весна,
Як в рідний дім повернення з дороги.
Та є найбільш хвилюючим для нас
Величне свято Перемоги.
Це свято не затьмариться в віках.
В цей день нестимуть люди завжди квіти,
Не обміліє пам’яті ріка –
В серцях нащадків буде вічно жити.

   День пам’яті полеглих у Другій Світовій війні – це лише часточка великої данини пошани полеглим і живим ветеранам, які своєю кров’ю відстояли нашу свободу. Мало залишилось учасників тих подій, але всі ми щиро вдячні їм. У довічному боргу наше покоління перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через пекло битв і дожити до світлого Дня Перемоги.


   В районній бібліотеці для дітей відбулась година – реквієм «Герої не вмирають – героїв завжди пам’ятають»,



 в який прийняли участь учні ЗОШ №1 разом з зав.бібліотекою Левківською О.І. 

   Під час підготовки свята читачами нашої бібліотеки проведено майстер – клас «Символ пам’яті», були зроблені квіти маків і роздані дітям, які були запрошенні на свято. 

   Пам'ять про війну дісталась нашому поколінню від батьків дідусів, а також у піснях, фільмах у книжках. Наша бібліотека провела велику пошукову роботу про Героїв тієї страшної війни і прийняла участь Всеукраїнському сімейному конкурсі «Книга пам’яті мого роду», де юними читачами:  Чорнокнижний Ростилав ЗОШ I-III ст.№3 кл., Каращук Євген та Абрамов Владислав Тхоринської ЗОШ створили відео – книги.












Молоде покоління має знати та пам’ятати героїчне минуле своєї країни. Все більше часу віддаляє нас від буревію воєнного лихоліття Другої Світової війни. Все менше залишилося тих, хто на собі відчув його пепельний подих. Відкриймо навстіж свої серця і приймімо в них трагічне і героїчне минуле свого народу, який пережив смерть і горе, жахи і страждання, насильство і приниження, щоб біль війни назавжди залишився в минулому, а наше життя до країв було наповнене щастям і добробутом.


   

Немає коментарів:

Дописати коментар