понеділок, 30 вересня 2024 р.

Всеукраїнський день бібліотек

 #Всеукраїнський_день_бібліотек

Шановні колеги-бібліотекарі, читачі та всі поціновувачі книжкового світу.🤗 Прийміть найщиріші вітання з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек!
Щиро бажаємо, щоб наш внесок у розвиток науки, культури і освіти вдячно оцінювався суспільством, популярність нашої професії тільки зростала, необхідність ролі бібліотек у свідомості українців посилювалась.
Щоб в століття швидкого потоку інтернетної інформації для кожної людини залишався час для класичного, приємного проведення часу з книжкою в руках.📚
Творчих успіхів, родинних гараздів, миру і Перемоги🇺🇦💙💛
Нехай буде мирно і книжково📚




четвер, 26 вересня 2024 р.

Подаруй бібліотеці українську книгу

 #Подаруй_бібліотеці_українську_книгу

🇺🇦
Шановні друзі! Наближається 30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек! Це свято не лише для бібліотечних працівників, але й для всіх наших користувачів. А найкращим подарунком у цей день звичайно є книга.📕 Тож ми оголошуємо благодійну акцію «Подаруй бібліотеці українську книгу!»📚
Якщо у вас є книги українською мовою, які ви вже прочитали або хочете поділитися з іншими, подаруйте їх Овруцька дитяча бібліотека.
Ця ініціатива спрямована на підтримку української літератури та забезпечення доступу до якісних книг усім бажаючим.
Приєднуйтесь до акції та допоможіть зберегти й поширити українське слово!
Робімо добрі справи разом!ДЯКУЄМО!




вівторок, 24 вересня 2024 р.

Бібліотечні будні 24.09

 #Бібліотечні_будні

«Тихо в бібліотеці!» - це не про нас🤗Ми зустрічаємось, емоційно заряджаємось, трохи бешкетуємо, ну і звичайно читаємо📚



понеділок, 23 вересня 2024 р.

Ворогам кришка 23.09

 #ВорогамКришка

Нагадуємо, що акція "Ворогам - кришка" продовжується. Кожен може долучитися до акції, принісши чисті пластикові кришечки від харчових продуктів до Овруцька дитяча бібліотека
Зібраний пластик, який би сотнями років забруднював планету, стане порятунком життів наших захисників.
Чим більше кожен з нас щодня, навіть такою незначною маленькою дрібничкою, як пластикова кришка від пляшки буде підтримувати наших воїнів, тим скоріше #ворогамКришка настане в усіх сенсах.
Допомагаймо ЗСУ разом!



субота, 21 вересня 2024 р.

Міжнародний День миру

 #Міжнародний_день_миру

Мир, яке коротке, але змістовне слово. Це слово звучить по-різному на континентах Землі, але скрізь воно означає прості й одвічні істини. Воно вміщує в собі яскраве сонце і блакитне небо, радісну працю і теплий хліб, веселий сміх дітей та усміхнені обличчя дорослих. У цю скрутну для України годину миру прагне кожний житель нашої країни.
Пропонуємо вашій увазі відеоролик до Міжнародного дня миру "Хай буде МИР у рідній Україні".


пʼятниця, 20 вересня 2024 р.

Урок у бібліотеці

  Сьогодні в нашій бібліотеці відбувся урок позакласного читання з учнями 2-А класу (кл. керівник Мінич С. М.) Овруцький ліцей №З. Дітки вправно відгадали всі "осінні" загадки, із захватом розглядали книжки та журнали. Читали по черзі віршики про котиків, а допомагав їм у цьому ляльковий друг Читайлик.





середа, 18 вересня 2024 р.

Періодику читай - про все на світі знай!

 Усі знають, що у нашій бібліотеці величезний вибір книг, але як щодо газет та журналів?

Періодичні видання є не менш цікавими. Вони дуже яскраві та динамічні, бо кожна сторінка - це якась цікавинка. Ігри, лабіринти, оригамі, загадки, оповідання та багато іншого - все це є на сторінках газет та журналів🤗
Велике різноманіття найсвіжішого періодичного скарбу вже чекає на вас в Овруцька дитяча бібліотека 👇🤗





вівторок, 17 вересня 2024 р.

Виховання казкою

  Дуже класно, коли до бібліотеки приходить багато читачів. Сьогодні порадували своїм приходом до бібліотеки учні 4-А класу (кл. керівник Стеценко Н. В.) і 4-Б класу (кл. керівник Залізко О. С.) Овруцький ліцей №1. Діти уважно слухали бібліотекаря, активно приймали участь у літературній вікторині "З якої казки герої?", ділилися враженнями від прочитаних книг, із захопленням розглядали нові книги. І завершенням нашої зустрічі було те, що кожен обрав книгу собі "до смаку".



вівторок, 10 вересня 2024 р.

Неосяжний світ Довженка

Сьогодні ми відзначаємо 130-ту річницю від дня народження геніального кінорежисера, сценариста та художника Олександра Довженка. Його ім’я назавжди вписане в історію світового кінематографу, а його творчий спадок надихає й сьогодні.
З цієї нагоди працівники Овруцької дитячої бібліотеки організували інформаційну годину «Неосяжний світ Довженка» з читачами 4-В та 4-Г класів Овруцького ліцею № 1.

Під час заходу учні ознайомилися з маловідомими сторінками життя та творчості українського митця-письменника та дізналися про вміння автора передавати красу життя через художнє слово. 





понеділок, 9 вересня 2024 р.

Мандрівний світ Івана Котляревського

#Літературний_олімп

9 вересня виповнюється 255 років від дня народження Івана Петровича Котляревського - батька нової української літератури - поета, драматурга, громадського діяча, одного з ідеологів просвітництва в Україні.
Завдяки своїй творчості Іван Котляревський став помітною постаттю не тільки на Полтавщині та в Україні, але і в усьому літературному світі. Його п'єси ставили кращі театри України, а слава про нього ішла світом.
Іван Петрович отримав в народі звання початківця нової літературної української мови, справивши своїми творами зовсім нове враження та уявлення європейців про українців, як націю.
Відкрити для себе письменника, ближче познайомитися з його творчою діяльністю, вам допоможе тематична поличка
"Мандрівний світ Івана Котляревського" у Овруцька дитяча бібліотека 📚




пʼятниця, 6 вересня 2024 р.

Читання - це суперсила!

  Шановні книголюби і книголюбчики, мрійники та ерудити, хто не уявляє своє життя без книги - з Міжнародними Днем читання книг

📚
Це свято покликане нагадати людям про важливість даного заняття у будь-якому віці. Читання книг збагачує життя, робить його більш цікавим і наповненим та допомагає пізнавати світ.
Візьміть книгу просто погортайте… І відразу стане цікаво. Її захочеться швидше прочитати.
Якщо ви не можете обрати книгу, ласкаво просимо до Овруцька дитяча бібліотека! Ми з радістю допоможемо вам із вибором!
Прищепити любов до читання – це найкращий подарунок, який ми можемо зробити дитині.