понеділок, 11 грудня 2023 р.

Завершення Національного тижня читання

 #тижденьчитання2023

В рамках завершення Національного тижня читання, до 130 річниці від дня народження відомого українського прозаїка, поета, публіциста, представника «Розстріляного відродження» Миколи Хвильового (М.Г. Фітільова) (1893-1933), було проведено літературну годину «Талант, що прагнув до зірок!», на яку завітали учні 11-Б Овруцький ліцей імені Андрія Малишка (вчитель Залізко І. І.). Під час заходу присутні дізналися про творчий шлях письменника, ознайомилися з цікавими фактами його особистого життя.
Микола Хвильовий був легендарною людиною, яка в умовах нелюдяної тоталітарної системи заплатила своїм життям за ідею служіння своєму народу.
Центральною темою в творчості поета була проблема історичного буття України, українського народу. М. Хвильовий проголошував орієнтацію на Європу, на стилі та напрями європейського мистецтва.
Цьогорічне гасло Національного тижня читання — "Бути своїми", що означає зв’язок між поколіннями, подолання умовної відстані між літераторами й читачами, згуртування українського суспільства навколо читання як тренду.








Немає коментарів:

Дописати коментар