пʼятницю, 13 травня 2022 р.

Ніби сонечка малі ці кульбабки на землі

Одним із символів квітучої весни є веселі жовті кульбабки. Ці квіти розсипаються по траві, немов яскраві іскри розплавленого сонця, покривають золотистим килимом галявини і наповнюють серце тихою, спокійною радістю. Вони настільки чудові, що люди присвятили їм свято – Всесвітній день кульбаби, який відзначають 13 травня.
Дивлячись на ці яскраво-жовті квіти, хтось згадує, як плів в дитинстві віночки, а хтось - як розліталася дрібними парашутами біла хмарка на тоненькій ніжці. Дивно, але факт - в світі відомо понад тисячу видів цієї рослини, а за сезон один кущик цієї рослини може дати понад 10 тисяч насінин, які завдяки особливостям своєї будови здатні пролітати сотні кілометрів. Кульбаби є найбільш “пунктуальними” рослинами, за ними можна звіряти годинник: рівно о 7. 00 ці рослини розквітають, а о 15.00 — закриваються.
Є чудова старовинна північна казка про те, що колись кульбаб не було. І людям було сумно зустрічати весну без гарних квітів. Ось вони і звернулися до Сонця: «Подаруй нам гарні квіти!» Усміхнулося сонце і послало на землю свої золоті сонячні промені. Опустилися промені на весняну траву, заграли сонячними зайчиками і стали веселими жовтими квітами – кульбабами. Тепер кульбаби ростуть по всій земній кулі.
Читачі Овруцька дитяча бібліотека долучилися до флешмобу




















Немає коментарів:

Дописати коментар