понеділок, 12 квітня 2021 р.

«Космос нам бентежить мрії» (Інформ - досьє)

#Всесвітній_день_авіації_та_космонавтики

Небо зорями рясніє,

Таємниче і глибоке,

Космос нам бентежить мрії,

Спонукаючи до дії


   Друзі! Мабуть, кожен із вас у своєму житті замислювався, що таке Всесвіт, Земля, Місяць, зорі? Ця тема загадкова та повна таємниць...

   Сьогодні, світ відзначає День авіації та космонавтики, а також Міжнародний день польоту людини в космос.

   У цей день, 12 квітня, в 1961 році Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі «Восток» вперше в світі здійснив орбітальний обліт Землі, відкривши епоху пілотованих космічних польотів. Він зробив один виток навколо земної кулі, який тривав 108 хвилин.

Яскраві успіхи космонавтики - закономірний результат самовідданої праці багатьох тисяч людей, десятків трудових колективів, які роблять все від них залежне в ім’я прогресу космічної галузі.

   У Всесвітній день авіації і космонавтики хочемо побажати чистого і ясного неба, космічних просторів щастя і натхнення. Нехай зірки вказують вірний шлях до успіху, нехай кожен день радує новими відкриттями, крутими злетами до хмар сокровенних мрій душі і серця! 

   Більше про освоєння Космосу можна дізнатися тут :

https://www.youtube.com/watch?v=sabI3Dyex7E

https://www.youtube.com/watch?v=ITub7NYgY2Y

   А ще, любі читачі, геніальний фізик Стівен Гокінґ разом із донькою Люсі запрошують Вас, у неймовірну мандрівку Всесвітом… Ви дізнаєтеся, чому не варто стрибати на кометі, коли вона мчить крізь космічний простір, що таке чорні дірки, чи пощастить нам колись познайомитися з прибульцями, які зоряні системи називають потрійними, що таке адронний колайдер та інші найцікавіші загадки Всесвіту. Це не лише захоплива історія про дружбу, космічні мандри та шкільні перипетії, а й неймовірна оповідь про те, як влаштований світ, у якому ми живемо.

   Всі п'ять частин серії чекають на Вас у бібліотеці!

Немає коментарів:

Дописати коментар