середу, 5 лютого 2020 р.

Всесвітній день читання вголос

      Всесвітній день читання вголос сьогодні набуває особливого змісту, адже в час інтенсивного розвитку  інформаційних технологій та швидкого інтернету, надзвичайно важливо зберегти в дітях любов до читання.
      5 лютого працівники молодшого відділу бібліотеки Федоренко В.В. та Ковтун Н.М.  долучилися до Всесвітнього дня читання вголос та провели акцію «Читаю Я! Читаємо Ми! Читають Всі!»,  приурочену  до цього  дня. В рамках акції  бібліотекарі відвідали Овруцький ЗДО № 1 з методистом Піщаницькою Л.П. (ст.група № 4 «Чебурашка», вихователь Кузьменко І.В.; середня група № 3 «Барвінок», вихователь Приходько Л.М.; ст. група № 2 «Метелик», вихователь Веселюк Н.М.) та Овруцький ЗДО № 8 (ст. група «Барвіночок», вихователь Козаченко Н.М.; середня група «Вербиченька», вихователь Кулаковська Н.М.), де разом з вихователями читали дітям книги вголос.
     А маленькі читачі та їх батьки, які в той день завітали до бібліотеки також читали книги в голос.
   В ранньому віці читання вголос допомагає розвивати вміння говорити, збільшує словниковий запас, розвиває дитячу увагу та  уяву, зміцнює цікавість та пам'ять. Під час читання дитина отримує насолоду, що сприяє зниженню стресу, адже вона почуває себе затишно і комфортно.
     Читання вголос – це один із кращих методів виховання дитини, тому що читання одночасно і навчає, і розвиває, і розважає. 





































Немає коментарів:

Дописати коментар