середу, 17 жовтня 2018 р.

Сухомлинський – красиве і горде ім`я



  28 вересня 2018 року виповнилося 100 років від дня народження видатного українського педагога-гуманіста, вченого зі світовим ім'ям Василя Олександровича Сухомлинського. Враховуючи його внесок у розвиток української та світової педагогічної науки і освіти, 39-а сесія Генеральної конференції ЮНЕСКО затвердила рішення про відзначення у цьому році  100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського. 
     В зв’язку з цим Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек в 2018 році  проходить під гаслом «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини»  присвячений творчості В.О. Сухомлинського. 

     17 жовтня  з метою відзначення  ювілею українського педагога і письменника, засновника гуманістичної, новаторської педагогіки В.О. Сухомлинського,   учні  6-В класу, класний  керівник Казмирчук  М.В.,завідуюча шкільною бібліотекою Левківська О.І. ОЗО «Овруцький ЗЗСО  І-ІІІст.№1»  разом з районною бібліотекою для дітей провели  літературну подорож  « Василь Сухомлинський – красиве і горде ім`я».
     Діти познайомилися з  спадщиною педагога ближче, дізналися про його  життя від самого дитинства, про цікаві факти  вчителювання та про «Школу під блакитним небом». Присутні мали змогу переглянути документальні кадри з участю Василя Олександровича. А ще Сухомлинський склав «10 правил про те, чого не можна робити» - хотілось би вірити, що  шестикласники, дізнавшись про них, будуть дотримуватися цих правил  у житті.

 По завершенні заходу допитливі очі дітей світились щирістю, тож сподіваємося, що проведена  літературна подорож  залишить слід у дитячих серцях, адже саме цього вчать твори Василя Сухомлинського.











  


Немає коментарів:

Дописати коментар