четвер, 4 червня 2015 р.

Міжнародний день безневинних дітей-жертв агресії


 4 червня кожного року відзначається Міжнародний день безневинних дітей-жертв агресії.



 Порушуючи тему дітей і їх майбутнього, неможливо сьогодні не згадати про те, що є діти, у яких немає сьогодення - це діти, що перебувають у зоні воєнних конфліктів.

 Питання захисту дітей – жертв агресії сьогодні, як ніколи раніше, стало актуальним і болючим питанням для України. За час військового конфлікту на Сході нашої держави постраждало багато безневинних українських дітей, які втратили можливість жити у власному будинку, ходити у школу, спокійно гратися й відчувати всі барви дитинства.


 Багато з них живуть у бункерах та бомбосховищах, засинають під мелодію «градів» та прокидаються від свисту куль. Українці змушені тікати зі своєї тимчасово окупованої батьківщини зі своїми родинами, в тому числі і дітьми. Наші співвітчизники, які залишили території, де нині відбувається військовий конфлікт, є переселенцями.

 Вони, на жаль, є по всіх куточках України, зокрема й на Овруччині. 
Працівники книгозбірні обслуговують дітей-переселенців та залучають до активної участі у заходах, що проводяться у бібліотеці, роблячи все можливе для створення атмосфери затишку та комфорту, оточення дітей турботою та увагою.

 Дитинство – щаслива пора. А діти… завжди діти, навіть, якщо йде війна, і потребують нашого піклування, необхідно про це пам’ятати.


Дітям треба тепло і сонце,

Щастя, радість, любов без меж!

І гаряче відкрите серце,

І травичка зелена – теж!

І на росянім лузі квіти

Вся земля у красі п’янкій!

Щоб сміятися, щоб радіти

Наші діти могли на ній!

Немає коментарів:

Дописати коментар