понеділок, 9 березня 2015 р.

Я РОДОМ З ДИТИНСТВА



             Великої поваги заслуговувають ті письменники, котрі пишуть для дітей, оскільки безцінним скарбом їхнього таланту є те, що душа не втратила відчуття дитинства, уміння у звичайних речах бачити диво. Саме така, по дитячому безпосередня, житомирська письменниця - Марія Пономаренко. 
             Марія Антонівна  є автором великої кількості книжок для дітей. Це і казки, і п’єси, і вірші, що не дають спокою письменниці , доки не зійдуть на чисті листи паперу , щоб згодом стати книжками.

             Маленькі читайлики відділу обслуговування дошкільнят та учнів 1 – 4 класів  дізналися цікаві сторінки життя і творчості письменниці, маленькі декламатори прочитали  її поезією, діти  познайомилися з книжечками які були представлені на книжковій виставці «Я родом з дитинства».


            Говорять, книжка письменника – це його власноруч вирощене деревце для свого саду. Марія Антонівна Пономаренко дуже добротно і розважливо готує грунт для своїх деревцят. Сюжети для дитячих віршів і оповідань, - як зізнається Марія Антонівна, - підказувало саме життя. Передусім — спілкування з синами (їх виростила Марія Антонівна аж троє), чоловіком, а тепер - з онуками Олею та Даринкою.
          Чимало її вистав  допомагають зрозуміти, як багато важить дружба, взаємодопомога, турбота. Вистава «Коли у тебе є друзі» за мотивами творів Марії Пономаренко, яку продемонстрували вихованці ДНЗ № 1 та № 6, подарували маленьким відвідувачам  нашої бібліотеки неабияку насолоду.


  

.  


Немає коментарів:

Дописати коментар