вівторок, 31 березня 2015 р.

"СКУШТУЙТЕ ВОДИЦІ - З РІДНОЇ КРИНИЦІ"



«Джерельце, криничка, 
  Чистая водичка,
  Ми тебе нап`ємось,
  Сили наберемось »



Чи хоч раз ми задумались над тим, що без води життя на планеті просто не існувало б?


   Навіть страшно уявити, як би виглядала наша земля, коли б на ній зникла вода. Враховуючи значення, яке вода має для життя всього живого на Землі, 2005-2015 роки проголошені Міжнародним десятиріччям дій «Вода для життя».
   А з кожним днем води, придатної для пиття стає все менше та менше… Всі ми повинні берегти воду, бо вода – це життя.
 «Вода! У тебе немає ні смаку, ні кольору, ні запаху, тебе не описати, тобою насолоджуються, не розуміючи, що ти таке, ти не тільки потрібна, ти і є життя!»
                                                                  Антуан де Сент – Екзюпері





31 березня до нашої книгозбірні завітали бібліографи районної бібліотеки для дорослих ім.А.Малишка, Гусаревич Людмила Миколаївна та Шваб Людмила Степанівна, які провели краєзнавчу мандрівку «Скуштуйте водиці – з рідної криниці».

   Мета якої привернути увагу дітей до бережливого ставлення до води, пізнання народних звичаїв та обрядів пов`язаних з живою водою. Подорожуючи нашим рідним краєм, юні читачі – учні ЗОШ №1 5-Г  та 6-А класів відвідали кринички Овруччини в с.В.Фосня, с.Сорокопень, с. Покалів, с.Гладковичі, с. Рулівщина та ін. Знайомились з чудовою природою Полісся, її річками, озерами, криничками. Захід супроводжувався слайд – презентацією «Жива вода Овруччини».
   Хочеться вірити, що сьогоднішній захід не залишив байдужими наших дітей.
Пам`ятаймо, люди, назавжди,
Неможливо жити без води.
Це життя колиска, це дощі,
Це роса і квітка на межі.
Це тумани, ріки і моря,
Джерело у спеку, це – життя.

   То ж, діти, бережіть природу, бо вона дала людям дивовижну воду. Без неї не виростуть рослини, не виживуть тварини, не зможуть існувати люди. Бережіть це диво для себе і для майбутніх поколінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар