неділю, 25 лютого 2024 р.

Її вірші мов перла многоцінні

 #Її_вірші_мов_перла_многоцінні

25 лютого 1871 року в місті Новоград-Волинський, нині Звягель, народилася Лариса Косач, яка увійшла в історію під псевдонімом Леся Українка. Саме вона стала однією з центральних постатей української культури та піднесла її до європейського рівня.
З метою вшанувати пам’ять видатної української письменниці, поетеси, прозаїка, перекладача Лесі Українки, 22 лютого 2024 року відбувся обласний конкурс читців-декламаторів в місті Звягель, присвячений 153-річниці від дня народження Лесі Українки. Приємно, що серед більш як 80 учасників, був і читайлик Овруцька дитяча бібліотека Богдан Завадський, який отримав подяку за участь у конкурсі. Він прочитав вірш поетеси «Do» із циклу поезії «Сім струн» та заграв на скрипці «Гімн України».
Також сьогодні, 25 лютого, на честь дня народження найвідомішої української письменниці та громадської діячки Лесі Українки, відзначаємо День української жінки (День українки). Приємно, що ми маємо своє українське свято, щоб вкотре продемонструвати світові не тільки національну колоритну красу українського жіноцтва, але й нашу велич, силу, мужність, готовність на самопожертву й героїчну боротьбу зі всяким злом.




Немає коментарів:

Дописати коментар