понеділок, 14 серпня 2023 р.

Бібліотека рекомендує "Тигролови"

 #бібліотека_рекомендує

Продовжуємо вивчати традиції й історію нашого народу за допомогою класичних книг української літератури. Наступною книгою, яку #бібліотека_рекомендує, є роман Івана Багряного «Тигролови».
«Тигроло́ви» – пригодницький роман з автобіографічними елементами Івана Багряного, написаний та виданий 1944 року як «Звіролови» у львівському журналі «Вечірня година».
Книга, яка чудово нагадує про те, чому «совок» повертати не треба. Григорій Многогрішний потрапив у м’ясорубку тоталітарного режиму. У свої 25 він вже пережив тортури, катування й заслання на Сибір. Сильний та нескорений, Григорій втікає та знайомиться з сім’єю Сірків. Тепер він знайшов притулок в Зеленому Клині, де тигрів ловлять руками. Людина в тайзі справді відчуває себе вільною. Як тигри, яких приборкує.
Американський літературний критик Волтер Гавіґхерст, у своїй рецензії під заголовком «Зворушлива розповідь про політичне заслання» для газети «New York Herald Tribune» від 10 лютого 1957 року охарактеризував роман «Тигролови» як «красномовну та захопливу пригодницьку повість, яка водночас є й не менш палкою гонитвою за політичною свободою. Це твір лицарства та хоробрості, несподіваний у нашій незугарній літературі».



Немає коментарів:

Дописати коментар