вівторок, 1 листопада 2022 р.

Нащадки древлян

 #Нащадки_древлян


Різьблення по дереву – один із видів національного мистецтва українського народу, яким славилися стародавні слов’яни ще в 11 столітті. Проте саме мистецтво виникло набагато раніше. Різьбленням прикрашалися трони єгипетських фараонів, вікінги гойдали своїх дітей в різьблених колисках, у Франції різьблення по дереву стало невіддільною частиною бароко.

Саме такі роботи 31 жовтня, презентували любителям мистецтва учні та викладачі Овруцької зразкової Малої академії мистецтв та ремесел на виставці «Нащадки Древлян» в Овруцькій дитячій бібліотеці. Серед представлених робіт є як і невеликі вироби, так і масштабні роботи з складною композицією, дрібними елементами та цікавими зображеннями.

В роботах майстрів неможливо впізнати просте дерево, оскільки під руками різьбяра воно перевтілюється, оживає, набуває зовсім іншого змісту. І це не дивно, оскільки майстер вкладає в кожну роботу частинку душі.
Тож завітайте на виставку, яка триватиме до 4 листопада в Овруцькій дитячій бібліотеці та познайомтесь з цим цікавим та красивим видом творчості.




Немає коментарів:

Дописати коментар