суботу, 4 червня 2022 р.

Цвіт нації під кулями війни.

  Україна вшановує пам'ять дітей, які загинули через агресію росії

Понад 230 мільйонів дітей живуть на територіях, охоплених збройними конфліктами. Через російську збройну агресію, до цього переліку долучилася й Україна..
4 червня в Україні , згідно постанови Верховної Ради України від 01.06. 2021 року, вшановують пам'ять дітей, що загинули внаслідок збройної агресії росії проти нашої країни ,в цей же день в світі з 1983 року відзначається Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії, відповідно до постанови Генеральної асамблеї ООН від 19 серпня 1982 року. Це нагадування про те,щоб громадськість у всьому світі не забувала , що під час війни гинуть не тільки солдати, але й невинні діти по всьому світу.
В лютому місяці 2022 року рф повномасштабно вторглась на територію суверенної України. Кожного дня гинуть мирні мешканці. Із кожним днем усе більше українських дітей зазнають жахів війни.Більше ніж 724 дитини постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. Станом на ранок 3 червня 2022 року офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 261. Зросла кількість поранених - 463. Дані не остаточні, тому що їх продовжують встановлювати в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих і звільнених територіях. Найбільше дітей постраждало Донецькій області - 187, Київській - 116, Харківській - 112, Чернігівській - 68, Луганській - 52, Херсонській - 52, Миколаївській - 47, Запорізькій - 29, Сумській - 17, Житомирській - 15. У Києві постраждали 16 дітей.Через постійні бомбардування та обстріли збройними силами рф українських міст та сіл пошкоджено 1938 закладів освіти. При цьому 182 з них зруйновано повністю. За час військового конфлікту постраждало більше 7 мільйона українських дітей, які втратили можливість жити у власному будинку, ходити до школи та спокійно гратися. Стати біженцями у власній країні були змушені близько 130 тисяч маленьких українців. Не забудемо, не пробачимо...
Вічна пам'ять діткам, що загинули від рук нелюдів. Кожний злочинець та вбивця має бути покараний!!!


Немає коментарів:

Дописати коментар