вівторок, 18 січня 2022 р.

«Ось він – сніговик, в цілім світі мандрівник» - пізнавально-ігрова година

 #Міжнародний_день_сніговика

Сніговик – один з найулюбленіших символів зимових свят та розваг. Милий сніговичок не такий вже й простий персонаж, адже у нього є навіть своє власне свято.
І хоч цьогорічна зима не дуже тішить нас стабільним білим сніжком, та це не стало на заваді користувачам Овруцької дитячої бібліотецки створити водночас кумедних та милих сніговичків своїми рукам під час пізнавально – ігрової години «Ось він – сніговик, в цілім світі мандрівник»
В багатьох країнах 18 січня святкують Всесвітній день сніговика. Християнська легенда говорить про те, що сніговики – це янголи, а сніг – дар з неба. Тому зі "свіжого" снігу ліпили маленького сніговичка і шепотіли йому сокровенні бажання. Вважалося, як тільки фігурка розтане, бажання буде доставлено на небеса та неодмінно здійсниться.
Ідея цього свята спала на думку німецькому колекціонеру Корнеліусу Гретцю, який ще будучи юнаком, почав збирати зображення сніговиків. У 2008 році він увійшов зі своєю колекцією в книгу рекордів Гіннеса! У його колекції було більше трьох тисяч експонатів! І все це - Сніговики!
Він розмірковував так:
По-перше, в середині січня в багатьох країнах є сніг.
По-друге, число 18 схоже на Сніговика, який тримає в руках мітлу.
По-третє, в цей день ще не було ніякого міжнародного свята!








Немає коментарів:

Дописати коментар