середу, 22 січня 2020 р.

День Соборності


День Соборності - свято України, що відзначається з 1999 року. 22 січня - день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Це одне з найбільш важливих державотворчих свят, яке показує, що усі ми - діти однієї великої України і бажаємо жити в єдиній країні в згоді-злагоді та мирі.
З цієї нагоди у закладах нашого міста відбудеться багато пізнавальних заходів. Овруцька дитяча бібліотека також долучилася до святкування і підготувала для своїх користувачів тематичний перегляд літератури  «В єдності сила твоя, Україно!».Представлені книги вміщують документи та матеріали, які висвітлюють цю важливу подію в історії України. Метою перегляду є поглиблення знань дітей з історії виникнення свята Соборності України та Свободи, виховання патріотичних почуттів  і любові до нашої Батьківщини.
Сьогодні Україна відзначає не тільки день Соборності. Але цього дня відбулися сумні і трагічні події - це початок розстрілів на Майдані Незалежності. 22 січня 2014 року, на Майдані від поранень загинули перші учасники масових протестів - українець вірменського походження Сергій Нігоян, громадянин Білорусі Михайло Жизневський та українець Роман Сеник - з них почався відлік жертв на Майдані, яких пізніше назвали "Небесною сотнею"
Тож згадуємо всіх героїв, які поклали голови за наше майбутнє. Хай пам'ять про них згуртує нас живих, додасть нам сили, волі і мудрості для зміцнення власної держави на власній землі.







Немає коментарів:

Дописати коментар