пʼятницю, 26 січня 2018 р.

Чарівний замок Шарля Перро

Шарль Перро - французький письменник, поет і критик, основоположник жанру літературної казки. Автор популярних і всесвітньо відомих казок "Кіт у чоботях", "Попелюшка", "Синя Борода", "Червоний Капелюшок", "Зачарована красуня" та інших.
Казки Шарля Перро вчать, як важливо бути розсудливим, добрим, чесним, хоробрим, терплячим, працелюбним: ці якості мають бути притаманними кожній людині.
Історії про сплячих красунь, маленьких та відважних синів, добрих падчериць і злих мачух розповідали не одне століття. Розповідали всі по-своєму. У них з'явилися продовжувачі й наслідувачі. І не лише книжкові. Спляча красуня танцювала в балеті. Попелюшка співала в опері. А скільки героїв Шарля Перро розмовляли з кіно-та телеекранів?! Щож, виходить мав рацію казкар, коли писав, що "ці дрібнички - зовсім не дрібнички і заслуговують на те, щоб їх переповідали".
До ювілею казкаря на відділі обслуговування  1-4 класів біблоітекар Невмержицька Н.К.  презентувала  книжкову виставку – інсталяцію «Чарівний замок Шарля Перро».


Немає коментарів:

Дописати коментар