четвер, 13 серпня 2015 р.

ДИВОВИЖНІ ІСТОРІЇ ТВАРИННОГО СВІТУ










Для дітей О. Копиленко писав багато і плідно.
 І діти знали і любили письменника.
Ю. Дольд-Михайлик


2 серпня у нашій бібліотеці пройшли  голосні читання   присвячені  110  річчю   від  дня  народження  Олександра Копиленко , який  був людиною яскравою, самобутньою, людиною, яка нікого не лишала байдужим. 

             Доброзичливий, але принциповий і вимогливий, як до себе, так і до інших, він був хрещений батько цілої плеяди нині відомих українських письменників.        
А перша його книжка для юних читачів "Сенчини пригоди" вийшла в 1928 році. Відтоді письменник до кінця своїх днів багато і натхненно писав для дітей і юнацтва, виявляючи у своїх творах неабиякий хист педагога.

 1934 році Олександр Копиленко видав збірку оповідань для дітей «В лісі», у якій були цікаві спостереження за природою, життям птахів та тварин. Відтоді і до кінця свого життя він немовби дописував цю книгу. У подальшому під назвою «Як вони поживають» вона отримала популярність серед читачів. Це своєрідна енциклопедія природи для молодших читачів. Написані  непоспішливо, роздумливо, ці оповідання – перлинки ведуть юного читача у незбагненний та неповторний світ природи. який потребує захисту і примноження краси.     


Немає коментарів:

Дописати коментар