вівторок, 30 вересня 2014 р.

У цю погожу вересневу днину, бібліотека кличе на гостину!

Бібліотека …Серце завмира,
    Коли пірнаю в тишу таємничу.
Святилище пізнання і добра,
            Що в майбуття через минуле кличе.



       Прохолодний осінній день 30 вересня був зігрітий невимушеною атмосферою, святковим приміщенням нашої бібліотеки. Тут з нагоди Всеукраїнського Дня бібліотек проходив День відкритих дверей. Програма дня була доволі насиченою:


       Бібліотека відкрила свої двері конкурсом літніх читань «Найрозумніший книголюб». Читачі 3- 4 класів продемонстрували свої знання, обмінялися думками про прочитані книги, які були включені до програми літніх читань. Діти відповідали на запитання літературної вікторини, і складали літературне лото.


          Ті, хто прочитав всі рекомендовані книги, легко справилися з завданнями. І хоча всі учасники намагалися показати якнайкращі результати, конкурс є конкурс. В ньому завжди є переможці.У бібліотеці за результатами літніх читань оформлена книжкова виставка: «Твої ровесники рекомендують – прочитай ці книги». Вітаємо вас з перемогою, книголюби!

             
         В цей же день спільно з усіма шкільними бібліотеками міста було проведено флеш моб «І знову відкриваю Кобзаря», присвячений 200 – річчю Т.Г.Шевченка, який зібрав юних любителів Тарасового слова.






            






        Відкрила ці читання бібліотекар Базильчук Т.В., яка наголосила, що Шевченкова поезія – це не розважальне легке чтиво, а вистраждані серцем думи, тяжкі думи про долю народу, які актуальні і в наш час. 



Сокровенні рядки присвячує поет рідній Україні з її вишневими садами, розлогими степами, високими могилами й широким Дніпром. Припадаймо ж 
усі – і діти, і дорослі до мудрої Тарасової книги, вчитуймося у її молитви й думи, ставаймо мудрішими, добрішими й дружнішими, бо ми всі є - єдина Україна!



            А потім з вуст дітей від дошкільників до учнів 11 класу лунали поезії : «Зацвіла в долині червона калина», «Сон», «Заповіт», «Думи, мої думи» , «Тече вода з – під явора»…





           Далі свято продовжила слайд – презентація «Архітектурні пам’ятки книзі», під час якої юні читачі 5-6 класів побували в різних містах світу та познайомилися з пам’ятниками книзі. На протязі дня проходили міні – екскурсії «Бібліотека для тебе, бібліотека для всіх», бесіди «Роль книги та читання в житті дитини», а також огляд нових книг «Бібілородзинки для кожної дитинки».
         У бібліотеці діяла акція «Бібліоцукерочка», яка проходила під девізом: «Не гайте часу , спішіть до бібліотеки, читайте перевірені неодним поколінням дитячі твори , а в нагороду отримайте солодку та смачну цукерку , повагу від людей і розуміння того , що тільки любов до прекрасного врятує світ!».
                  

         Наприкінці зустрічі бібліотекарі закликали дітей частіше звертатися до сторінок книг, щоб знову і знову зустрічатися з улюбленими літературними героями та знаходити нових. Любити, шанувати та берегти книгу – найдивовижніше з див, без якого неможливе повноцінне життя людини.



2 коментарі:

  1. Які у вас цікаві заходи і вдячні талановиті читачі! Вітаємо зі святом! Бажаємо натхнення, творчих успіхів, нових досягнень, щастя, миру і добра!

    ВідповістиВидалити
  2. Молодці, , колеги!
    Натхнення, здоров'я та успіхів Вам!

    ВідповістиВидалити