понеділок, 17 грудня 2012 р.

Звучи Маестро!


   Іван Михайлович Сльота – народний артист України з 1979 року, професор Житомирського державного університету ім.І.Франка (2000р), Почесний громадянин міста Житомира (2006р.), лауреат численних Всеукраїнських і Міжнародних фестивалів-конкурсів, Лауреат  премії ім.І.Огієнка (2012р.) Відомий педагог, діяч культури і мистецтв, композитор, поет, диригент і просто чудова людина, людина кипучої життєдайної енергії та оптимізму, народний артист України, професор кафедри музики Житомирського педагогічного університету ім.І.Франка виховав цілу плеяду помітних нині виконавців та діячів культурно-просвітницької ниви.
   Мало хто в українському музичному мистецтві так глибоко і точно може проникнути у світ людських почуттів і так яскраво відобразити їх у пісні, як Іван Сльота. Його вірші й пісні віддзеркалюють життя, саме тому вони і не втрачають з роками своєї щирості і актуальності.
   В районній бібліотеці для дітей пройшло літературно-музичне свято «Звучи Маестро», на якому звучали у записі мелодії музичних та пісенних творів І.М.Сльоти у виконанні поліського ансамблю пісні і танцю «Льонок», учасники свята читали вірші автора, а також глядачі мали змогу подивитися танець на музику до його пісень. Все це супроводжувалося мультимедійною презентацією «Нехай льон цвіте синьо-синьо».
   Пісня, як і дитина народжується, щоб жити. Пісні і вірші Івана Михайловича Сльоти світитимуть і житимуть вічно. Бо його поезія зігріта теплом і мудрістю, він прагне словом і мелодією зробити світ кращим і світлішим, подарувати людям радість і стати від цього самому щасливим.

Немає коментарів:

Дописати коментар