четвер, 13 березня 2014 р.

Найкращий читач України 2014 року



Язик до Києва доведе, а книжка – до Львова!


   Читання і книга відіграє важливу роль у житті дитини, значно більшу ніж у житті дорослих. Із книг, які вони читають, вони дістають певне світосприймання, книги виробляють у них високі моральні якості, допомагають у навчанні. Хороші дитячі книги виховують у дітей почуття прекрасного і роблять їх життя повнішим, цікавішим та веселішим.

   Саме з цією метою Національна бібліотека для дітей та громадська організація «Форум видавців» стали організаторами щорічного Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України». Головною його метою є заохочення дітей до систематичного читання художньої літератури, а також підвищення соціального значення бібліотек. Починаючи з 2005 року, щорічно читачі нашої бібліотеки та бібліотек району беруть в ньому участь.
   Вчора відбувся II районний етап цього конкурсу. До бібліотеки в цей чудовий сонячний день завітали 20 найактивніших та найзавзятіших читачів -  учнів 6,7,8 класів з району, переможці I-го відбіркового етапу.
 


















    Районний етап конкурсу проходив у вигляді пізнавально-розважального заходу та супроводжувався творчими виступами юних читачів зі всього району. Конкурсна програма складалася з декількох видів завдань: представлення себе - під час виступів діти проявляли фантазію, ерудицію, креативність, свої захоплення та артистичні здібності; представлення улюбленої книги, як виявилося, юні читайлики — справжні гурмани, адже представляли різножанрову літературу: класичні твори Тараса Шевченка, Михайла Коцюбинського, Осипа Назарука, фантастичні твори Олександра Волкова, Джоан Ролінг, Діани Вінн Джонс та старі добрі твори Олександра Гріна, Миколи Гоголя та багато інших. Журі здійснило аналіз читацьких щоденників, враховуючи кількість прочитаних книжок, систематичність ведення щоденника, наявність творів сучасних українських письменників, оригінальність оформлення та висловлювання власних думок.
 















     Переможцями  районного ІІ етапу конкурсу визначено Кот Валерію
(6 клас Бондарівська ЗОШ),  Кабаченко Крістіну (7 клас ЗОШ № 3) та Закомолдіну Аліну (8 клас ЗОШ № 1). Їм надано  ще одну можливість взяти участь у творчому змаганні в ІІІ обласному етапі, який буде проводитися 
19 березня 2014 року в м. Житомирі, де матимуть чудову нагоду виграти подорож до Львова на Міжнародний дитячий фестиваль у травні, відвідати безліч цікавих подій і знайти нових друзів з усієї країни.
    
Але неможливо не відмітити  активну участь в конкурсі Кльов Наталії (Першотравнева ЗОШ),  Гуз Юлії (ЗОШ № 1), Куліш Ярослави (Словечанська ЗОШ) та Шваба Максима (ЗОШ № 4).

   Конкурс пройшов в теплій, дружній атмосфері, де крім конкурсантів, в залі були присутні їхні друзі та завідувачі сільських бібліотек району.
Також привітати переможців завітала і Нечитайло Діана – переможець III-го обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Найкращий читач України – 2013». Учасниця Всеукраїнського фестивалю дитячого читання «Книгоманія» у місті Львові. З присутніми вона поділилась своїми незабутніми враженнями від поїздки до цього прекрасного міста та новими, цікавими знайомствами. Переможцям побажала здійснювати свої мрії разом з книгою та вручила в подарунок книгу В.Нестайка переможниці Закомолдіній Аліні.






Немає коментарів:

Дописати коментар