пʼятницю, 22 серпня 2014 р.

До скриньки вже надходять перші листи та малюнки…

Дуже приємно бачити, що маленькі читачі не залишаються осторонь і вже відгукнулися на нашу акцію «Напиши листа Українському солдату». Вони з неприхованою щирістю пишуть листи, малюють малюнки та впевнені в тому, що їхні листи допоможуть нашим солдатам скоріше повернутися додому.


Це моя Україна - це моя Батьківщина

Скоро День Незалежності України! Хочеш познайомитися з історичним минулим нашої країни, її звичаями та традиціями, мовою її народу та незрівняною красою природних ландшафтів? Тоді книжкова виставка-панорама «Це моя Україна – це моя Батьківщина» чекає на тебе в Овруцькій районній бібліотеці для дітей.

пʼятницю, 15 серпня 2014 р.

Книжечка в мультик перебігла

Сьогодні в нашій бібліотеці свято. Запитаєте чому? Та тому, що діти завітали у оселю казки на бібліотечний серіал  "Книжечка в мультик перебігла", де пізнали світ російської народної казки "Гуси - лебеді".

Діти з цікавістю переглянули мультик "Гуси - лебеді", слухали бібліотекаря, розглядали книжкові виставки, а потім зосередили свою увагу  на мультимедійну вікторину,  під час якої  вони із захопленням відповідали на запитання стосовно цієї казки.

четвер, 14 серпня 2014 р.

Напиши листа Українському солдату...

                                                                   

Вже протягом декількох місяців в Україні триває акція «Напиши листа Українському солдату!». Багато щирих дитячих послань линуть на Схід України.
   Ми також не можемо залишитися осторонь, тому долучилися до цієї акції для того, щоб підняти бойовий дух наших військових, які залишили свої сім’ї, свої мирні заняття заради повернення миру і спокою в кожен наш дім.
   І найменше, що ми можемо зробити для їхньої підтримки – це тепле зворушливе слово. Тож запрошуємо користувачів нашої бібліотеки прийняти участь в акції та підтримати їх своїми листами та малюнками.
Листи можна залишити в скриньці, яка знаходиться в Овруцькій районній бібліотеці для дітей. Всі вони будуть передані нашим солдатам.

пʼятницю, 8 серпня 2014 р.

Війна, яка змінила все...

Перша світова війна ознаменувала кінець старого світового порядку, що склався після наполеонівських війн, знищила імперії та створила нові національні держави.

На межі ХІХ – ХХ століть утворилися два блоки за спільним інтересом, які мали на меті перекроїти карту світу, більше захопити чужих територій, поневолити економіки інших народів та взяти під контроль світовий ринок: Троїстий союз, до якого входили Німеччина, Австро-Угорщина й Італія, а також Антанта, у складі якої були Англія, Франція та Росія. Перша світова війна тривала понад чотири роки (з 1 серпня 1914-го по 1 листопада 1918 року). У ній брало участь 38 держав, на її полях воювало понад 70 мільйонів осіб, з яких 10 мільйонів було вбито і 20 мільйонів покалічено.